Deser z herbatników: Najlepszy przepis na wyjątkowy deser bez pieczenia – Ekspresowo, szybko.

Przygotuj wyjątkowy deser, który od razu stanie się hitem na Twoim stole! Niesamowicie szybkie ciasto biszkoptowe z niezapomnianymi efektami wizualnymi.

Wyjątkowy przepis na ciekawy i smaczny deser.

Składniki:

  • 1 paczka herbatników kakaowych
  • 1,5 paczki okrągłych herbatników
  • 3 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 2 opakowania budyniu waniliowego (bez cukru)
  • 2 żółtka
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 200 g masła

Polewa:

  • 200 g masła
  • 1/2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 2 filiżanki + 1 łyżka mleka w proszku
  • 1 łyżka kakao

Przygotowanie:

Do miski wlej 3/4 szklanki mleka, dodaj żółtka, cukier, mąkę, budyń i ubij na gładką masę. Pozostałe mleko zagotować, ubitą mieszankę wlać do gotującego się mleka i ugotować budyń.

Najlepiej schłodzić budyń do temperatury pokojowej. Zmiękczone masło ubij w misce, następnie dodaj schłodzony budyń w łyżeczkach i mieszaj, aż składniki się połączą.

Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia, na spód wyłóż warstwę herbatników kakaowych i przykryj połową kremu budyniowego. Na krem ​​nałożyć drugą warstwę herbatników i nałożyć pozostały budyń.

Okrągłe herbatniki kładziemy pionowo na deser i wkładamy do lodówki. Włóż masło do garnka, dodaj cukier i wodę, zagotuj, wymieszaj, wyjmij z palnika i lekko ostudź.

Do ostudzonej (ale jeszcze ciepłej) mieszanki dodaj mleko w proszku i mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę mleczną podziel na 2 równe części, do jednej dodaj mleko w proszku, do drugiej dodaj kakao i wymieszaj. Schłodzone ciasto polej na przemian jasnym i ciemnym lukrem.

Deser z lukrem wkładamy do lodówki na około dwie godziny, aż polewa stwardnieje. Po zestaleniu możesz podawać rewelacyjny deser. Smacznego!