Nigdy nie widziałam prostszego przepisu na chrusty, wszyscy moi przyjaciele, mąż i dzieci po prostu je uwielbiają

Przygotowuje je w każdy weekend. Idealne na południową herbatkę z rodziną czy miłe spotkanie z przyjaciółmi przy kawie. Polecam 🙂

Składniki:

  • mąka
  • 1 szklanka kefiru
  • 1-2 jajka
  • 0,5 szklanki cukru
  • 1 saszetka proszku do pieczenia (na 0,5 kg mąki)

Przygotowanie:

Zagnieć ze wszystkich podanych składników ciasto. Przykryj ręcznikiem i odstaw w ciepłe miejsce na 30 minut. Następnie rozwałkuj ciasto w prostokąt, pokrój go w paski, wykonaj nacięcie na środku paska i przełóż ciasto przez to nacięcie.

Smaż na oleju roślinnym na złoty kolor po obu stronach. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Miłej herbatki!