Naturalny sposób na pokonanie chorób i wzmocnienie odporności. Przepis.

Czy istnieje naturalny sposób na wzmocnienie odporności i wyjście z choroby? Okazuje się, że tak i wystarczy łyżka dziennie, by cieszyć się pełnią sił.

Od dawna znane są drogocenne i prozdrowotne właściwości miodu. Takie same wykazuje kurkuma. Dlaczego więc nie połączyć tych dwóch składników i nie stworzyć mieszanki określanej naturalnym antybiotykiem?

Poniższy artykuł przedstawia przepis na tę wspaniałą, złotą miksturę, której nie ulegnie żadna choroba ani przeziębienie. Spożywanie mieszanki pozwoli zapomnieć o drogich lekach oraz suplementach, a także oszczędzi stresu i smutku spowodowanych chorobą.

Główną rolę w złotej mieszance grają miód i kurkuma. Oba te składniki wspomagają walkę ze stanami zapalnymi i chorobami wirusowymi. Spożywane profilaktycznie wzmacniają układ odpornościowy, a nawet zapobiegają nowotworom! Dodatkowym atutem złotej mikstury jest łatwość jej wykonania.

Potrzebne składniki:

  • skórka cytryny – 1 łyżeczka,
  • ocet jabłkowy – 2 łyżki,
  • pieprz czarny – szczypta,
  • kurkuma – 1 łyżeczka,
  • miód – 100g

Sposób przygotowania:

Początkowo należy połączyć ze sobą kurkumę, pieprz, który ułatwia przyswajanie kurkumy przez organizm oraz ocet jabłkowy. Po wymieszaniu tych składników należy dołożyć skórkę z cytryny oraz miód. Składniki należy wymieszać ze sobą do uzyskania gładkiej masy.

Przygotowaną mieszankę należy przełożyć do szczelnego, najlepiej szklanego opakowania i przechowywać w lodówce.

Na co stosować:

Miksturę należy przyjmować codziennie rano w dawce jednej łyżeczki w celu wzmocnienia układu odpornościowego, wsparcia walki z przeziębieniem i sezonowymi alergiami. Warto sięgnąć po mieszankę już w momencie, kiedy czujemy, że łapie nas stan chorobowy.

Wówczas rekomendowane jest spożywanie pół łyżeczki mikstury w cogodzinnych odstępach czasu przez dwa dni choroby. W trzecim i czwartym dniu choroby należy przyjmować pół łyżeczki mieszanki co dwie godziny. Miksturę należy przyjmować doustnie i poczekać przed połknięciem aż ulegnie rozpuszczeniu.

Po spożyciu dawki mikstury nie jest zalecane natychmiastowe picie napojów bądź płukanie jamy ustnej. Oprócz samodzielnego stosowania mieszanki, można ją również używać jako smarowidło na kanapkę lub jako pyszny dodatek do herbaty, jednak należy pamiętać, iż mikstura powinna mieć temperaturę pokojową.

Podziel się przepisem z bliskimi i razem cieszcie się zdrowiem i dobrodziejstwem złotej mikstury!

Copy